Startsida Utbildning

Riskettan

Denna utbildning berör alkohol, droger samt trötthet och riskbeteende. I likhet med riskutbildning 2, halkbanan, måste denna utbildning ha genomförts innan man skriver kunskapsprovet och genomför körprovet.

Syftet med utbildningen är att ge eleven kunskap och insikt om hur alkohol, droger och trötthet kan påverka körförmågan. Eleven ska bli medveten om vilka konsekvenser som kan bli samt vad som ökar riskerna och hur de kan undvikas.

Kursen är obligatorisk för de som ska göra kunskapsprov och körprov för B-behörighet fr.o.m 1 april 2009.

Vi har lediga platser, kontakta oss för mer info.

Risktvåan (Halka)

Halkkörning är ett obligatoriskt moment vid körkortsutbildning. Man får pröva på att köra bil på halt väglag och att bromsa kraftigt, både vid halt väglag och vid torrt väglag.

Handledareutbildning

Du som ska vara handledare vid privat övningskörning för behörighet B ska ha gått en introduktionsutbildning hos oss i trafikskola innan du kan bli godkänd som handledare. Introduktionsutbildningen måste vara giltig vid tidpunkten för beslut om godkännande som handledare. Mer information hittar du här.

Intensivutbildning

Vi kan verkligen rekommendera den vanligaste och effektivaste formen för trafikutbildning – intensivutbildningen.

Vi har haft flera nöjda elever som valt denna populära utbildningsform. På intensivutbildningen skräddarsys utbildningsperioden för att passa just dina speciella önskemål och förutsättningar.

Automatutbildning

Naturligtvis har vi också utbildning till körkort för automatväxlad bil (s.k. Körkort med villkor). Att ta ett körkort för bil med automatisk växellåda har blivit mer och mer populärt bland både unga och äldre.

Blanketter

För att utbildningarna skall bli registerade måste ni fylla i blanketter som hittas på vår blankett sida.

© 2010 Copyright bkörkort.nu. All Rights Reserved. Design by addodesigns